18 november 2010

Ebbas stora dag

Ska ta och röja upp här hemma idag. Det gamla vanliga. För idag får vi ett speciellt besök. Det här är en dag som Ebba har väntat på länge. Sjukgymnasten kommer med hennes rullator idag. Hon blev så glad i morse när jag berättade det för henne.
Tror hon känner sig stor och duktig. Sen ska vi även kolla över lite andra saker. Ebbas stående vid ståbordet. Tycker hon står lite illa. Antingen är den felinställd. Eller så behöver hon ett par skenor som avlastar, så hon kan stå med raka ben vid ståbordet. Som det är nu, står hon med lätt böjda knän. Tycker inte det verkar speciellt bra. Så det ska vi kolla över. Sen ska jag också ta upp det här med Ebbas dåliga balans. Att ha dålig balans är rätt vanligt när man har OI. För jag tror att det är därför hon gärna inte vill stå upp eller använda benen. Tror hon blir rädd och osäker när hon ska stå. Så där kanske det blir balansövningar och stå och gå övningar om vartannat nu framöver. Sen ska vi även till ortopedtekniska i Jönköping och fixa hålfotsinlägg. För Ebbas del kanske det hjälper till en del med balansen när hon står och så småningom ska gå. Ska även diskutera om hurvida skenor behövs. I så fall ska det göras en gipsavgjutning av hennes ben. Så jag hoppas att sjukgymnasten kommer på några bra lösningar på problemen. Ebba verkar vara på gång nu igen i alla fall.
Det tråkiga är att det är ganska svårt att få tag på en del personer på HAB emellanåt. Dom har en halvtimmes telefontid på morgonen. Men det är bara att tala in och hoppas på att dom hör meddelandet innan besöket. Som idag ringde jag angående om det fanns någon form av balanskudde eller dyl hon kunde ta med sig. Skulle vara kanon om vi kunde sätta igång med balansträningen direkt om det nu är det som är problemet.
När rullatorn beställdes hade Ebba en önskan om att den skulle vara orange. Men tyvärr görs bara den modellen i blålila. Vilket nerderlag det blev. Hon ville inte ha en likadan som Linnea. Får fundera på hur vi ska lösa det. Vi ska i alla fall göra dom personliga. Vagnens nummerplåtar kanske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar