12 augusti 2011

Sommarlovet är över

och tjejerna har börjat på dagis. Veckan började med först dagis sen bvc efter. 4-års kontrollen var det dags för. Och tjejerna fick en OK stämpel i rumpan båda två. Dom fick kolla synen. Inga problem där inte. Sen fick dom berätta vad Kalle gjorde i en pärm. Han lekte med en bil och en boll på en matta. Ritade med kritor, tog på sig vantar m.m. Och tjejerna berättade sakligt och svarade på alla frågor dom fick. Kunde lugnt luta mig tillbaka i stolen och njuta av tjejerna. Två huvudfotingar målades och ett kryss skulle skrivas också. Ett måste enligt bvc sköterskan. Ebba skrev sitt namn på sin teckning. Underbara unge!
Mätning och vägning skulle också göras. Ebba är nu 83 cm lång och väger 14,5 kg. Liten 4-åring. Men så naggande god. Linnea har vuxit lite mer. Så hon är nu 85,5 cm lång och väger 17,6 kg. Hon är sannolikt likt lika tung som en normallång 4-åring är. Men eftersom tjejerna saknar ungefär 20 cm på längden blir dom mer kompakta. Men vad gör det. Ingenting egentligen. Vi får ju gratis inträde på djurparker och sånt i några år till. Någon fördel ska det väl vara.

I tisdags var det dags för medicinering igen. Har varit skönt att slippa medicinering nu över sommar. En flykt från vardagen på något vis.
Det gick bra på sjukhuset. Och vi kom där ifrån skapligt tidigt. Linnea tycker att nålsättningen i foten (PVK) går bra. Trots att hon blir upprörd och ledsen. Hon repar sig fort. Och säger efteråt att det kändes bra. Hon är så himla duktig. Trots att hon mest av allt skulle vilja sparka sig fri, så håller hon benen still och knäpper med fingrarna istället. Sist skällde hon på nallen hon höll i handen. Sköterskan fick sig några ord också.
Men så fort nålen är fasttejpad, så är det som vanligt igen. Men det viktigaste av allt är vad hon säger efteråt. Och hon anser alltid att det känts bra. Så det håller vi fast vid. Så än så länge avvaktar vi med att operera in en port-a-cath. Onödigt att söva för mycket känns det som. Men funkar det inte bra med pvkn, så ställer vi oss in på operation igen.

I onsdags städade jag hela dagen medan tjejerna var på dagis. Bakade en omgång macarons. Dom kan du hitta HÄR. Tjejerna fick åka taxi till syrran efter dagis. Kom dit senare. Visning av vårt hus på kvällen. Åt goda våfflor med grädde och sylt hos Ola och Carro. Kom väl där ifrån efter sju.

Igår tog jag en dag där jag bara gjorde sånt som jag hade lust med. Satt och googlade mycket efter intressanta saker. Gick och drällde. Var inne i stan och köpte mat till djuren. Så var man tusen kronor fattigare. Men djuren mår bra och håller sig friska. Så då är det verkligen värt pengarna.

Bilden är lånad från royal canin

Detta foder är det vi använder nu. Innan var åldersrekommendationen 10 år. Så därför avvaktade vi med seniorfodret. Men dom verkar har sänkt åldern nu. Och det ska visst komma ett foder för 14 år och uppåt också. Våra katter är 14, 10 och 8år.

Idag är det äntligen dags för fredagsmys. Familjen blir komplett och tror det blir en lugn helg. Både jag och maken är fortfarande lite förkylda. Så jag hoppas att man är fullt frisk till nästa vecka börjar. Vill börja träna igen.
Har gjort lite pyssel och klippt gräset idag. Ska väl ta tag i disken också. Men mer behövs inte just nu. Ganska bekvämt och härligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar