20 mars 2012

El, vatten och hissnisse

I eftermiddags var vi uppe vid skolan för att möta upp en hissnisse för konsultation om hissen som ska inhandlas och monteras i vår nya boning. Vi har velat fram och tillbaka om var det är bäst att sätta den. En bärande vägg kom i vägen för första stället. En lite för låg kupol kom i vägen för ställe nr två. Och nu verkar det gå vägen för ställe nr tre. Tror det kommer bli riktigt bra. Lite svårt att se framför sig hur det kommer att bli när man bara ser stora tomma rum.

Sen kom även en elfirma från bygden som Ted gick igenom med vad vi ville ha gjort. Och dom kunde tänka sig art ta sig an elen i skolan. Då kan vi bocka av det på listan. Det blir en hel del omdragningar och rensning på väggarna. Eluttag som sitter mitt på väggen är inte så nice.

Efter lite väntan kom rörkrökaren och även han fick sig en rundtur. En hel del där också som behöver göras. Men det kommer nog gå hyfsat fort. En duktig man som vi anlitat förut. Hoppas nu bara att han hinner ta sig an vårt hus. Skulle vara så skönt att kunna bocka av ännu en sak på listan, istället för att börja ringa runt igen och ge rundturer.

Det är så mycket saker det ska beslutas om. Saker som måste funka praktiskt. Framförallt för tjejerna. Vissa saker är det måttkrav på. Så tyvärr blir planeringen lite begränsad. Badrummet t.ex. Men där har vi nog kommit fram till en bra lösning också.

Nu har klockan passerat midnatt, så nu är det dags för mig att krypa till kojs.
I morgon fm. ska vi vara lite barnvakt. Det ser vi fram emot.

1 kommentar:

  1. Kikar in här lite då och då,och vad glad jag blev för eran skull idag! Vilket fint hus! Blir nästan lite avundsjuk,rena drömmen. Lycka till!

    SvaraRadera