26 mars 2012

Rensningskaos

Nästan hela övervåningen är i ett enda rensningskaos just nu. En klädkammare i stort sett tömt och rensad. Mycket kastat, en del sparat och några kartonger till insamling. Lite urvuxna skor, böcker och leksaker. Hoppas dom kan komma till användning.
Många kartonger är packade och väldigt många fler återstår. Just nu går jag igenom tjejernas "urvuxna" leksaker. Allt från när dom var bebisar tills dom var några år. Lite har jag sparat. Sånt som jag jag vet att tjejerna lekte lite mer med än det andra. Mycket leksaker åkte i soporna. Förstår inte varför jag inte kastade det på en gång. Det var mycket trasigt och "skit".
Men det svåra kommer att bli att rensa bland barnens kläder. Kan bara inte kasta det. Har gjort upp med mig själv att jag ska gå igenom kartongerna och kasta sånt som är fläckigt. Men resten får faktiskt vara kvar.

Men så befriande det är att rensa. Och rensa hårt. Inte tveka, utan bara kasta sånt som inte betyder något. För att istället spara det som finns fina minnen i.
Har fixat var sin söt kartong till Ebba och Linnea med lite minnessaker i. Första pyjamasen i strl. 45 (som var för stor), första klänningen, första tårtljuset, nappar och en del födelsedagskort. Och har sparat en blöja från varje storlek tjejerna haft. Gud så små blöjor dom hade i början. Passar tjejernas dockor.
Tanken är att töserna ska få med sig sin låda när dom flyttar hemifrån.

Passar på att rensa nu. Visserligen ska vi inte flytta på ganska många månader. Men när renoveringen drar igång, finns det inte tid för att rensa "vinden". För då ska det spacklas, slipas och målas väggar. Montera köksskåp och diverse annat. Och jag vägrar rensa sen när man väl har flyttat. Då blir det inte av. Nä, det ska vara rensat, packat och klart. Känner mig rätt välorganiserad på den punkten.

1 kommentar: