28 oktober 2013

Hjälpmedelcentralen

Dagen har vi spenderat på hjälpmedelcentralen i Jönköping. Vi åkte först dit där vi brukar vara. Men där var dom inte längre. I nya lokaler fanns dom på ryhovs område. Mycket bättre lokaler.
Idag skulle vi prova ut en ny större permobil till tjejerna. Dom hade två olika med sig. En som vi önskat och en större liknande som den tjejerna redan har. 
Ebba valde nästan direkt denna:
Den här ville vi haft från början. Men blev nekade. Men nu var det inga protester från hjälpmedelcentralens sida. 
Linnea var mer inne på denna som också visades upp.  
Efter att ha provkört den andra lite mer och testat att klättra upp på denna här ovan, ändrade hon sig och tog samma som Ebba. 
Tror det kommer bli bra. Vi slipper lyfta i och ur dom från permobilerna. Och nu när vintern kommer och med det overaller och vinterkängor, så är det inte så smidigt för tjejerna att klättra själva. Och vi måste tänka på våra ryggar. Men framförallt det vi strävar efter är att tjejerna ska bli självständiga så mycket det går. Att kunna klara sig lika bra på sitt sätt som andra 6-åringar.

Tjejerna har vuxit ur sina innerullar. Så nya sånna provades ut också. Sprillans nya blir det, med en ny modell som gör att fotplattan blir lite större.

Idag sitter Ebba och Linnea på tripp trapp stolar vid köksbordet. Och åter igen brukar vi få lyfta. Eftersom köksbordet är ganska högt, så blir första steget väldigt högt upp från golvet. Fick tips om en höj- och sänkbar stol. Så nu har vi även provat ut var sin sån till tjejerna. 
Är så glad över att det finns hjälpmedel att tillgå. Det gör att tjejerna kan utvecklas till självständiga individer och det underlättar våra liv. 


Bilderna är lånade från permobil. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar