13 oktober 2013

Vab, trädgård och fantastiskt väder

Denna veckan har mest bestått i vab. Halsfluss, snoriga näsor och nu en jäkla rethosta. Stackars barn! Men rätt pigga ändå. Ebba var hemma från skolan med feber några dagar i veckan, men någon halsfluss blev det inte som tur va.
Men nu är det host, host, host... Lugnar det inte ner sig, så får det bli ett besök hos farbror doktorn för damerna.

Igår var vi ute och njöt av denna härliga höst. Fantastiskt efter en så perfekt sommar.
Gjorde rent hos hönorna, planterade en "ärvd" buske och fyllde ut gröpper i gräsmattan. Nu börjar det bli bra. Till nästa säsong kommer det stå ett växthus på tomten också. Som jag har längtat. 
I veckan ska vi plantera lite vårlökar. Nu har vi bott här i lite mer än ett år och vet vad vi saknar och vad vi skulle vilja plantera.
Innan kärlen kommer, ska vi försöka få ner plintarna till altanen på baksidan. För då kan vi börja tidigt nästa år med reglar och trallen.

Men det roligaste av allt igår va att tjejerna fick prova att köra fyrhjuling. En liten som vi ställde ner hastigheten på. Hjälm på och sen gasa. Det märktes att dom har körvana sen innan (permobilerna). När dom hade kört några varv, kopplade vi på gräsuppsamlaren. Vad smidigt det var att slippa kratta upp alla löv förhand. Barnarbete kanske det kallas. Hahaha!! Vi fick nästan tvinga in barnen på eftermiddagen när det var dags för middag. 
Kvällen erbjöd lite kusinlek och fika.
Bakade en riktigt god sockerkaka med rivet apelsinskal i. Åh vilken god doft och smak.

Så här trött blir man efter en härlig dag ute i det fina vädret. Sudden har parkerat sig mitt i som vanligt.

Tjejerna sitter och målar katter, rävar och annat fint medan jag slappar. Borde dammsuga och torka golv. Men ärligt så skiter jag i det idag. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar