7 oktober 2014

Det funkar!!!!

Från och till i nästan hela Ebba och Linneas 6-års funkade det inte gällande assistansen. På det stora hela var vi nöjda med personalen. Med undantag från vissa incidenter. 
Men det blev otroligt sårbart vid vab, sjukdom el semester. Det var svårt att ta in vik. pga. hanteringen. Som lyft och och just medvetenheten om handikappet och ev. olyckor som kan uppkomma. 
Nu är det betydligt fler personal, förut var dom två fröknar och två assistenter. Som dessutom skulle gå på rast. Det är det dumma med att inte vara berättigad personlig assistans i skolan. En personlig assistent tar "rast" när det går. Man kanske passar på att äta när brukaren ändå äter. 
Men nu i ettan så är dom egentligen ca 65 st i klassen, uppdelat på 3 större grupper. Av dessa tre större grupper är barnen uppdelade i sex mindre grupper. I varje större grupp (ca 22 st) finns det en lärare och 1-2 fritidspedagoger. Fritidspedagogerna täcker upp för assistenterna när dom inte kan vara på plats hos Ebba eller Linnea. 
Jag behöver inte känna orosklumpen i magen längre medan dom är i skolan. Hoppas det här håller i sig nu. 
Men det bästa av allt är att tjejerna trivs och har det bra. 
Varje vecka är det 1-2 läxor. Läsning och ibland matte. Läsningen går strålande. Ebba stakar sig emellanåt och behöver stanna upp och ljuda vissa ord. Linneas läsning flyter på och det känns som att hon redan känner igen en massa ord. 

Dags att sova! Klockan ringer om sex timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar