3 maj 2016

Möte på habiliteringen

Hämtade tjejerna i skolan idag. Hade fixat mellanmål till dom, som intogs medan vi åkte. 
Det är nu ca 8 veckor sen Ebba gjorde sin omfattande överarmsoperation. Efter ett flertal snedställningar vid tidigare benbrott och en kallusknöl på överarmen, så är den nu rak och fin och knölen är borta. Men pga inskränkt rörelseförmåga till följd av snedställningen, så är det viktigt nu att få upp ett normalt rörelsemönster. Så det var det framförallt därför vi var på habiliteringen idag. För att kolla hur mycket hon kunde röra armen idag. Hon har fortfarande ont när honrör armen hastigt. Och kommer säkert ha så ett tag till. Vid operationen fick Ebba även dropphand. Nerverna hade kommit i kläm eller fått sig en kyss. Så åtgärden mot det har varit en skena 24/7 till att börja med. Sen några veckor tillbaka har hon själv valt att ta av den efter skolan. Men måste ha den på natten eftersom hon inte har koll på hur hon har handen då. Idag kunde vi se att hon nästan är återställd i nerverna i armen/handen. Så om några veckor kan vi nog säga tack och hej till den svettiga skenan. 
Men det var inte riktigt Ebbas dag idag. Riktigt känslig. Vid minsta lilla smärta, blev hon antingen ledsen eller arg/tjurig. Hon hade ont i en armbåge, ett knä och i armen/axeln där hon opererat sig nyligen. 
Försöker peppa och puscha henne när humöret och viljan sviker. Men ändå hålla mig lite utanför när sjukgymnasten och arbetsteraputen pratar med henne. Men vi lyckades få henne att gå 10 meter med hennes tillfälliga rullator. Hon har fått låna en som har ett litet månformat bord med två handtag framme i mitten. Eftersom hon inte kan belasta armen 100 % än, så kan hon gå lite ändå med denna tack vare att hon kan vila armarna samtidigt som hon går. 
Medan jag var med Ebba och div hab.personal, så gjorde Linnea ungefär samma saker med annan hab.personal och assistenten. 
Mot slutet blev det lite lekar som belöning för väl utfört arbete. 
Innan vi åkte hem, slank vi in på dollar store. Där var det ett smärre byggkaos. Så vi skyndade runt för att slippa skiten. Mat på Sibylla i Nässjö fick bli en smidig lösning på dagens matfråga.
Är så stolt över mina tjejer som får utstå så mycket grejer regelbundet. En del okej saker och en del mindre okej saker. Men dom fixar det och gör det bra dessutom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar