29 juni 2016

Medicinering och present

Idag har vi spenderat nästan hela dagen på barndagvården på Ryhov. Var åttonde vecka åker vi dit för intravenös medicin som stärker skelettet och får skelettet att orkar växa. Förra hösten (1,5 år sen) pratades det om att Ebba och Linnea skulle få var tolfte vecka. Men eftersom båda skulle göra stora operationer (lårbenen) på våren, ansåg doktor E att det behövdes lite extra medicin. Så då fortsatte vi med varannan månad istället för var tredje. Men vi får helt enkelt vänta o se när det blir färre tillfällen för medicin.
Vet inte vad som sköterskan hade i tankarna idag. För hon ställde in maskinen fel. Alldeles för låg hastighet. Flera timmar hade gått när jag upptäckte det. Så det gav inte så mycket i det långa loppet att hastigheten ändrades. Det blev en lång dag på sjukan idag. 
Idag var sköterskan E där. Det är alltid så roligt när hon är där. Hon tycker så mycket om tjejerna. Busar med dom, hoppar hage och det skrattas massor. Idag smög Linnea på henne när E satt och tog en kopp kaffe. 
Efter lunchen stack vi ner en sväng rill lekterapin. Först lekte tjejerna doktor. När inte det var roligt längre, spelade jag o Ebba bordsfotbollsspel, medan Linnea och ass drog in i sinnenas rum en stund. Ebba och jag joinade dom sen. Vi hann med lite pyssel innan vi gick upp på avd. igen. Linnea målade en blå hjärtask med ögon o mun och Ebba målade en klädnypa med denna emoji på 😍. Sen hann hon med att måla en liten ask silver och klistrade på snäckor. 
Vanligtvis brukar man bli snortrött och seg av att sitta på sjukan hela dagen. Men idag höll vi oss pigga ända tills nu ungefär. 
Linnea fick också var sin present idag eftersom dom fyllt år. Det var ett guldiga kuvert med två biobiljetter var och två mellanmenyer (mellanpopcorn + mellanläsk) var. Väldigt trevligt och generöst!! Så nu ska vi kolla vilka biofilmer som går framöver som tjejerna kan tänkas vilja gå på. 
Dessa två tror jag skulle passa dom bra.



I morgon får det bli en hemmadag. Tjejerna vill säkert pyssla. Vädret skulle inte vara det bästa tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar