26 juni 2016

Skitkass på att uppdatera

Jag är verkling kass på att skriva inlägg. Kanske för att jag använder instagram. Den är ju lite som en miniblogg. 
Nu är äntligen sommaren här. Och med det sommarlov. Eftersom T fortfarande jobbar blir det mest bad i poolen och annat skoj. Tjejerna skulle lätt kunna bada hela dagarna. Nu i helgen var det 24 grader. Gött!! Förra året kom vi bara upp i som mest 20/21. 

Skolavslutningen var som vanligt fin och välordnad av åkerskolan. Fint väder och fin stämning. Efteråt bjöd svärmor sina barn med familjer på restaurang. Dock kunde hon själv inte vara med pga att hon fick åka in akut till vet. med en av sina hundar. Dagen efter bjöd mina tjejer hela gänget på jordgubbstårta. Som blev så saftig och god. 

Fina till skolavslutningen!

Här bakas det tårta!!

För två veckor sen började nedräkningen. Nästan så man till slut började bli trött i öronen på det. Och givetvis handlade det om Linnea och Ebbas födelsedag. Som i år inföll på självaste midsommarafton. När dom fyllde 3 år var det samma sak. 
Eftersom vi har morgonpigga barn, vaknade dom givetvis före oss. Så någon sång för dom och paketöppning i deras sängar blev det inte tal om. Så det fick det bli nere i soffan i år igen. 

Kul med paketöppning!!

På förmiddagen kom syrran med familj och då blev det ännu mer paket. M och N var sugna på att hjälpa till. 
Vi dukade långbord och åt sillunch (med vissa tillägg). Istället för jordgubbstårta blev det glass och jordgubbar, som föll barnen bättre i smaken. 
Eftermiddagen och kvällen gick mer i midsommarens tecken. Chokladhjul, fiskdamm och lotteri i Stoarp och umgänge med släkten. Tjejerna vann en hel del grejer. Men frågan är ju hur många lotter som köptes. Linnea blev mest nöjd med sitt skateboard hon vann. Hon åker runt här hemma med hjälp av rullatorn. Ebbas bästa vinst var plastskålar och tallrikar som hon ska ha i lekstugan sen. 

Våra busungar har verkligen vuxit upp och blivit stora fina tjejer. 

På kvällen blev det grillat och sällskapsspel. En helt underbar midsommarafton med det bästa sällskapet!! 
Sen var det bara att ladda om för 9-års kalas dagen där på. Lika bra att ta allt på samma gång. När man ändå är uppe i varv. 
En lyckad dag med fint väder, trevliga gäster och glada barn. Ebba och Linnea blev superglada för alla paket de fick. Nu har vi att göra hela sommarlovet. Bygga lego, göra suddgummi, studsbollar, knyta armband och leka. Göra glass, sörpla slush och bolla med såpbubblor med vantbeklädda händer. Och byta örhängen minst en gång om dagen. Så många fina örhängen dom fått. Måste hitta några fina smyckesaskar som dom kan ha alla örhängen i. Skulle tippa på att dagarna kommer rusa iväg. 
Glassbuffé blev det i år igen till alla barns glädje. 

Men även tårta (köpt) till de som hellre ville ha det. Och som man säger: skomakarens barn... Hinner aldrig baka tårta till familjens kalas, för det är för mycket att stå i inför kalaset. Vill inte behöva stressa ihjäl mig heller. 

Ska försöka sova nu. Skulle tippa att jag kommer sitta vid poolen i morgon och vakta barn. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar