15 juni 2011

Både bra och dåligt

Idag på fm. ringde tjejernas sjukgymnast. Hon berättade att tjejerna har fått beviljat än så länge en cykel. Men det ska inte vara några problem och få en till. Förstår inte att dom ens funderar på att det skulle räcka med en cykel till två barn. Andra som har friska tvillingar, skulle väl aldrig köpa en cykel gemensamt till barnen och säga att ni får turas om. Det hade inte jag gjort i alla fall.
Så här ser den ut i alla fall.
Bilden är lånad från handicare

Tjejerna fick prova en modell mindre på mässan i Göteborg i våras. Men den var faktiskt för liten. När Linnea provade som nr 1 fick hon knäna i magen när hon trampade. Så detta är den näst minsta modellen. Hoppas bara att cyklarna kommer hem nu under sommaren.

Det tråkiga är att jag trodde att beslutet ang. tjejernas permobiler skulle vara klart vid det här laget.
Men fick reda att det nyligen är inskickat för beslut. Och det berodde tydligen på att den läkaren som hab har, inte ville skriva på ett läkarutlåtande. Mest för att vi inte har henne som läkare. Det har alltså tagit otaliga veckor bara att få läkaren att skriva på. När dom istället kunde ha kontaktat mig. Vi har ju en ansvarig läkare i Jönköping, som lätt kunde ha skrivit på. Förstår inte varför dom på hab kan ringa och uppdatera om hur läget är. Nu är jag inte så säker på att permobilerna kommer att komma i sommar. Vilket är riktigt trist. För vi hade lite planer utifrån permobilerna. Och dessutom ser tjejerna fram emot att kunna få använda permobilerna. Trist enligt mitt tycke. Det är inte alltid smidigt. Men är i alla fall glad över att cyklarna är beviljade. För det är väldigt ovanligt att barn med handikapp får fritidsgrejer beviljade. Det ingår inte i sortimentet. Det är en klar vinst för oss. Men framförallt för tjejerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar