5 januari 2017

Frisörbesök

Linnea och Ebba har länge bett om att få färga håret. Eftersom jag inte ville ge mig på att bleka deras hår hemma, med tanke på att resultatet med stor sannolikhet skulle bli morotsfärgat, så fick vi helt enkelt boka ett besök hos "vår" frisörsalong.
Det blev nästan en heldag där då det skiljde 1,5 timma på tjejerna tider. Tror det var lättare för Linnea att vänta innan hon fick börja klippa sig och färga håret, än det var för Ebba att vänta på att Linnea skulle bli klar. 
Igår kväll var det svårt för brudarna att sova då det härjade en massa fjärilar i magen på dom. 
Det var ju ingen direkt hit att sticka iväg rätt tidigt med minst 10 minusgrader ute. Knappt dieselvärmaren var hjälplig.
Kylan bet som hundan i kinderna. Men samtligt var det friskt och härligt ute. En helt annan luft när det är så här kallt mot hur det är vid nollan. 

Först klipptes de slitna topparna bort. Det var verkligen välbehövligt. 
Sen blektes topparna. Hade inte Ebba valt att sätta i färg nu, hade de blekta topparna blivit snygga som dom va. 

Nu i med färgen. Så mycket hår och massor med färg. Färgen kanske hamnade lite väl högt upp på huvudet. Men nu efteråt syns det inte så mycket. 

KLART!!

Nöjd tjej! Det blev precis som hon hade tänkt sig. När hon har håret uppsatt i en hög tofs, så är hela tofsen rosa men inte något annat i frisyen. 

Sen var det Linneas tur att bli bortskämd av sin favoritfrisör. 
Inte lika mycket och långt hår att bleka som Ebbas.

Riktigt illblått. En liten incident gjorde att frisören såg ut som en smurf om händerna. Linnea behövde lyfta på nacken eftersom det var obekvämt/ gjorde ont. Då föll lite av det färgade håret mot kanten av handfatet och när hon då lutade sig tillbaka, färgades det rakade underhåret fläckvis med blått. Då blev det lite panik, vilket resulterade i blåa händer.

Linneas hår tog åt sig olika mycket i det blekta håret. Det friskaste håret blev ljusast. 
Luggflätor it is med tuperad tofs.

I morgon hoppas jag på att få testa lite olika flätor på tjejerna. Kan bli riktigt effektfullt.  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar