4 januari 2017

Modiga grisar

Det har tagit ett tag att vinna Alba, Nova och Mini's förtroende. Marsvin är flyktdjur, och det märks. Så fort något låter högt, så rusar dom in i husen och gömmer sig.
Igår när vi ändå skulle fixa rent i buren fick dom springa fritt i hela köket. Dock använde dom bara en lite del. Letade fram ett plastat lakan och en bit plastat frotté. Våra grisar är ena bajs- och kissmaskiner. Det var riktigt skoj att se hur dom sprang runt och i husen en lång stund. Utan att vare sig bli rädda eller skygga.

Alba är det marsvinet som är mest modigt hemma hos oss. Hon är till viss del chokladbrun som mina hundar Akilles  Hero är. Dock lever ju tyvärr inte Akilles längre. Gillar skarpt chokladfärg på djur. 

Ebbas marsvin Nova är inte lika sällskaplig som Alba. Men jag tror hon kan bli det. Med lite tålamod bara. Man kan helt klart erövra ett marsvins förtroende genom grönsaker. Nova fyllde 1 år nu i december.

Linneas Mini är ett riktigt busfrö. Henne charmar man inte så lätt. Hon är en liten fegis som alltid kommer sist fram till burgallret och hämtar sina grönsaker. Mini är dotter till min Alba. 

Har haft ett antal marsvin under min uppväxt. Tyvärr är det rätt vanligt att marsvin och innehållet i buren (främst höet) allergent. Vilket är väldigt tråkigt eftersom marsvin är mysiga och roliga djur. Älskar deras "skrik" när man kommer in i köket och råkar prassla med något. Förut när vi hade dom i vardagsrummet var det hopplöst när man åt chips ur påsen. Dom överröstade tvn kan man lugnt säga.

En nyfiken prick!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar