31 januari 2017

Marabou mjölkchoklad glass

Ikväll gjorde jag, Linnea och Ebba hemmagjord glass.
Busenkelt var det dessutom.
Receptet finns i slutet av inlägget.
Så här gjorde vi:

Först vispade vi grädden fluffig.

Sen öppnade vi burken med sötad kondenserad mjölk och hällde den över grädden.
Sen blandar man noga.

Linnea häller i den rivna chokladen (som hon rivit själv).

Sen hackade hon mjölkchoklad. För att sen...
...smälta den över vattenbad.
Blanda sedan den rivna chokladen (spara lite till garnering) och den smälta chokladen med gräddsmeten.

Häll upp i en form som rymmer 1,5 liter.

Strö över den sparade rivna chokladen.

KLART!!

5 dl grädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
200g mjölkchoklad (riv 100g och smält 100g)

Fler ingredienser är det inte. Grunden är grädde och mjölken, sen går smakerna att variera i det oändliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar