17 januari 2011

Inte så kul

Har ju känt mig hängig och allmänt nere sen i november. Var hos läkare förra veckan och tog en massa blodprover och även ett ekg, eftersom hjärtat slog lite för fort (109 i vilopuls). Normalt ska den ligga på 70-80 slag i minuten. Ekg:t visade bara att hjärtat slog fortare än normalt. 
Två dagar efter läkarbesöket ringde läkaren och berättade att jag har giftstruma. Troligtvis stressrelaterat. Kan vara ärftligt med. Men i detta fallet är det nog pga stressen. Den inre stressen skulle jag tippa på.
Efter att jag fått prata av mig med släktingar och kompisar, känner jag mig rätt lugn. Men nu går jag och väntar på att få en remiss till en specialist i Eksjö, för fler prover och då får jag förhoppningsvis reda på om jag behöver genomgå en operation eller någon annan behandling. Min sköldkörtel producerar för mycket hormoner, då blir kroppen förgiftad. Kroppen förgiftar sig själv med andra ord. 
Äter medicin som ska sänka pulsen, till rätt nivå. Har blivit mycket piggare sen jag fick veta varför jag mått dåligt och ännu bättre sen jag började ta medicinen. Känns inte speciellt kul att behöva ta hjärtmedicin och vara snart 31 år. Det rimmar fel i mina öron.
Men men, nu är det som det är. Men känner inte att jag mår speciellt dåligt. Just nu känns det bara som vanligt halsont. Det svider lite och jag känner mig tjock i halsen. Men för övrigt känns allt bra. Musklerna (har varit svag i armar och ben) har inte återhämtat sig riktigt än. Men jag kämpar på, så gott det går. För en gång skull har jag inte blivit speciellt nedstämd. Det är inte lönt. Jag tjänar ju ingenting på det.
Året kan nu bara bli bättre för mig nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar