17 augusti 2012

Medicinering

Igår var vi på medicinering. Det kändes som em evighet sen vi var där. På gott och ont. Det brukar bli mer tårar när det gått lång tid.
Stress på morgonen som vanligt. Frukost = tjat, tjat, tjat. Blir tillslut en halv banan och oboy. Sen plasta händer med gladpack med emlasalva under. På med kläder och sen dra igenom borsten några ggr i håren. Några aj, aj, aj. Sen in på toa och försöka få fason på sig själv. För att sen sätta sig i bilen på väg mot Ryhov i Jönköping.
Idag ville dom ha vikt på tjejerna. Det var även en mycket trevlig kvinnlig överläkare där för samtal. Trevligaste läkaren hittills. Trodde hon skulle kika på tjejerna också. Men hon tyckte säkert inte att det behövdes.

Droppet tar fyra timmar. Vilket oftast känns som en evighet.
Igår var det Ebba som började. Hon blev ledsen och sköterskan blev stressad och kärlet "försvann". Då lät dom Ebba lugna ner sig och tog Linnea istället som är mer trygg i situationen. Linnea sa inte ett pip och på någon minut satt pvkn och blodet kom så fint.
När dom sen skulle ta Ebba igen var det inga problem. Hon sa inget och pvkn sattes nästan lika fort som Neas . Det är så skönt när det går lätt och smidigt på medicineringen. Har väl för många port à cath strul i bagaget där det har tagit åtskilliga timmar extra med röntgen och väntan. Men nu är dom dumma portarna borta.

För att fördriva tiden var vi mest på lekterapin med tjejerna. Där målades det på muggar och lekte sjukhus med dockor och playmobil, duplo och måla i målarbok.
Men det är som att det finns för mycket att göra, så dom bara tittar på allt och alla. Leker sen en stund, för att fem min senare leka m något annat.

Lunchen var god. Soppa och pannkakor med sylt. Jag åt bakad potatis med kycklingröra.

Nu ska jag gå ner och börja min dag. Hoppas ni får en härlig fredag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar