9 februari 2011

Blir så frustrerad

Varför ska det vara så svårt att få hjälp med att få ett handikapps anpassat hem. Ett hem där alla kan leva tillsammans på samma villkor. Ett hem där hjälpmedel får plats och där man kan använda dom utan att fastna i varandra pga att det är för trångt. Att kunna utvecklas till självständiga individer trots handikapp. Det borde vara en mänsklig rättighet. Men inte i detta hemmet. Kommunen vill inte betala för att bygga ut nödvändiga utrymmen, som får de handikappade, barn som vuxna att klara sig själva/bli självständiga. Nä, för då tar kommunen hänsyn till vart på kartan huset ligger och om huset var inköpt efter handikappet uppkom. Och sen dessutom det viktigaste av det hela, om man frågat kommunen om lov om man får köpa det tilltänkta huset. Ska man behöva be om lov för att få köpa hus. Möjligtvis från banken. Men då betalar man ju ändå för sig. För har man valt ett bra hus där rätt antal rum på rätt våning, så får man ingen hjälp. För ni frågade inte om lov. Och hur ska man dessutom veta hur stor behoven blir när barnen är bebisar när huset köpts. Trodde man oavsett historia satte den/dom handikappade i första rummet. Men här är det istället principen och paragrafer som är det viktigaste. Inte livskvaliten, som jag trodde. Vad är det för värld vi lever i. Jag tänker kämpa vidare för mina barn för att dom ska få leva som vilka som. Liksom alla andra med någon form av handikapp. Fysiskt som psykiskt.
Published with Blogger-droid v1.6.6

2 kommentarer:

  1. Såklart du ska kämpa vidare - annars lär ju inget lösa sig, Men hänger ändå inte med... I går skrev du på FB att ni ska sälja ert nuvarande hus, för att det näst intill löst sig med det ni hade på G, eller har jag fattat helt fel? Skulle ni inte köpa den gamla skolan, där det fanns bättre utrymme??? Hur som helst, samhället ÄR tufft numera, så det enda ni kan göra är att fortsätta strida för att E och L ska få det så bra som det bara är möjligt! På sikt ordnar det sig säkert, även om det blir tufft!

    SvaraRadera
  2. Hej gumman du får söka till Sofias änglar då händer det ju saker i alla fall =)
    Vore något för er, man skulle skriva in om man var i behov av deras hjälp och det tycker jag att ni är! Ta hand om er puss & kram!! Stina!

    SvaraRadera