12 februari 2011

Härliga lördag

Dagen börjades tidigt. Halv sju vaknade hönorna. Hann bli pigg fort, så då var det bara att stiga upp. Packade jag ihop allas badkläder. Det gäller att man håller koll så man inte missar någons när vi är så många som ska iväg. Tjejerna hjälpte till att packa i i väskorna. Ville ha allt färdigt innan frukosten, så man kunde äta i lugn och ro innan avfärd mot simhallen i Sävsjö och möta upp fam. J.
Sävsjö har ett litet gemytligt badhus. Med varm och härlig luft. Om man jämför med Jönköpings då som är svinkall invändigt.
Tjejerna höll sig mestadels i trappen ner mot bassängen. Där kunde dom gå omkring. Och huliganen Linnea kom ju på att man kunde kasta sig från trappsteget. Hon medvetet sänkte ner huvudet under ytan när hon landade. Det är ingen luftfärd vi diskuterar nu. Utan ett skutt på någon meter. En modig tjej som har hamnat i sitt rätta element. Även Ebba älskar vattnet. Hon gör sånt som Linnea konstigt nog inte vågar. Som att ligga på rygg och flyta runt. Och sen vända tillbaka till mage. Önskar bara att hon skulle bli bättre på att sträcka ut benen mer i vattnet. Ska försöka komma ihåg att påminna henne om det nästa gång i åker till badet. Tror hon håller benen lite uppdragna för att hon har brutit sig så många gånger att hon helt enkelt inte vågar, ifall hon bryter sig. Eller så är det för att det känns lustigt i rumpan där spikarna rör sig. Något att försöka ta reda på tills nästa gång. Får försöka åka någon gång när det är mindre besökare i simhallen, så man i lugn och ro kan "träna" lite också.
Jag och M-L tog med oss tjejerna för att bubbla lite. En hit hos Ebba. Men Linnea blev fort rastlös och ville gå upp. Skönt var det och varmt och gött också. Tänk om man kunde ha en sån bubbelpool hemma.
En stund innan vi skulle gå upp, behövde vi fylla på energin lite. Så då blev det glass och dricka. För att sen hoppa i och bada en stund till. I tre timmar var vi i vattnet. Inte undra på att Linnea blev helt slut. Så länge har tjejerna aldrig varit i och badat. När vi var klara och på väg ut till bilen, somnade huliganen. Då hade hon gjort sitt.
Stannade vid hemmakväll för att inhandla godis till kvällens melodifestival.
Hade så klart Sanna som favorit. Men hade även ett par andra bidrag, jag hejade på. Som Brolle, The Moniker och Christian Walz. Jag och Ebba satt och "skrek" och klappade händerna när Sanna gick vidare direkt till globen. Kul att hon redan är klar för final.
Men fortfarande är mellanakterna under all kritik. Till nästa år MÅSTE svt komma på något roligt mellan låtarna. Rena rama skiten säger jag. Tur att man förvisso får chansen att springa på toa då. Men det behöver man inte mellan varje låt direkt.


Min pappa och hans fru kom på besök i eftermiddags också. Kul med spontana nattgäster. Tur att vi faktiskt har ett gästrum/kontor att låna ut eftersom min släkt bor en bit bort. Lite för långt att åka över dagen enligt mig.


Dags att krypa till sängs. Upp tidigt i morgon igen. Ska iväg en sväng på morgonen. Kul ska det bli och spännande. Undra om det känns lika bra som förra gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar