5 maj 2011

Camilla Läckberg

Just nu håller jag och syrran på att lyssna på ännu en Camilla Läckberg bok. Det är den 5:e av 7 böcker om samhället Fjällbacka. Har inte läst/lyssnat på en enda innan. Medan syster har lyssnat eller läst dom ett flertal gånger. 


Första boken i serien heter Isprinsessan.
'Huset var ödsligt och tomt. Kylan trängde in i alla vrår. En tunn hinna av is hade bildats i badkaret. Hon hade börjat anta en lätt blåaktig ton. Han tyckte att hon såg ut som en prinsessa där hon låg. Handlingen utspelar sig vintertid i Camilla Läckbergs hemort Fjällbacka.


Andra boken heter Predikanten
En liten pojke smiter ut för att leka riddare i Kungsklyftan i Fjällbacka. Leken får ett brådstörtat slut när han får syn på en död kvinna. Polis kallas till platsen och mystiken tätnar när man under den mördade kivnnan hittar ytterligare två kvinnoskelett. Patrik Hedström och hans kolleger vid Tanumshedepolisen ställs inför ett svårlöst mysterium. Är mördaren död eller inte?


Tredje boken vi lyssnat på är Stenhuggaren
Kusligheter mitt i idyllen. När en av Fjällbackas hummerfiskare hittar en liten flicka drunknad, tror man först att hon dött av en olyckshändelse. Men obduktionen visar att hon har sötvatten med tvålrester i lungorna. Men vem kan ha velat 7 åriga Sara så illa? Och varför?


Sen kommer Olycksfågeln
Poliserna i Tanumshede drabbas av ond bråd död. Men polisen anar oråd och det de finner är chockerande en seriemördare har alldeles för länge fått härja ostört, utan att någon misstänkt något. Någon har arrangerat mord som olyckor, men har vid varje mord medvetet lämnat ett tydligt spår, som ingen upptäckt förrän nu.


Den vi lyssnar på nu heter Tyskungen
Hur mycket vet vi egentligen om våra föräldrar? Vilka hemligheter i det förflutna kan förklara handlingar i nuet? Dessa frågor tvingas Erica brottas med när hon inser att hennes döda mor under andra världskriget umgicks i samma krets som den äldre man som hittas mördad i sitt hem i Fjällbacka. Vem eller vilka var beredda att döda för att sanningen om det förflutna inte skulle komma fram?


Än så länge har jag Predikanten och Stenhuggaren som favoriter. Men Predikanten är helt klart äckligast. 
Camilla Läckberg håller en på stäckbänken ända till slutet av böckerna, innan man får reda på vem mördaren är. Men oftast tar det bara ett par timmar in i lyssnandet innan man kan börja ana vem det är. Men så tillkommer något nytt och man blir osäker på om det verkligen är den man tror att det är. 
Böckerna blir bara bättre och bättre. Bortsett från olycksfågeln, som jag själv tyckte var rätt trist.


De två kvarvarande böckerna vi har att lyssna på heter Sjöjungfrun och Fyrvaktaren. Undra om det kommer någon ny bok snart efter Fyrvaktaren.


Vilken Camilla Läckberg bok har ni som favorit?


Jag lyssnar via Storytel



1 kommentar:

  1. Gillar de fyra första böckerna bäst! Men alla är bra!

    SvaraRadera