Det här är en av mina favoriter från en av vikt väktarnas kokböcker.
6 portioner 11 pro points/port
500g mager kassler i tärningar
350g bandspagetti
1 strimlad purjolök
3 finhackade klyftor vitlök (kan uteslutas)
1 finhackad röd paprika
2 tsk flytande margarin eller olja
1½ tsk dragon
2 dl frysta gröna ärtor
1 msk tomatpuré
1 dl matlagningsgrädde
2 dl lättmjölk
salt och peppar efter smak
Ostsås
2dl riven ost, max 17%
1 dl matlagningsgrädde
1 dl lättmjölk
Koka spaghettin efter anvisningarna på paketet. Häll av vattnet. Smörj en ugnssäker form med 1 tsk olja el flytande margarin. Häll i spaghettin i formen. Fräs purjolök, paprika, vitlök och kassler i resten av oljan el. margarinet. Låt fräsa i ca 10 min. Lägg sedan i ärter, dragon, tomatpuré, lättmjölk och matlagningsgrädde. Låt småkoka ytterligare 3-4 min. Krydda och häll röran över spaghettin. Blanda ost, grädde, mjölk och häll över. Gratinera i ugn 225grader i ca 20 min. Servera med en sallad.
Har omvandlat receptet från dåtidens points till dagens pro points.
Håll tillgodo!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar